10 grudzień 2014

Eros Ramazzotti - muzyk

Dział: Osoby
Napisał 
Oceń ten artykuł
(0 głosów)
Eros Ramazzotti urodził się 28 października 1963 roku w Rzymie. Od 1984 roku sprzedał on ponad 40 milionów płyt.

Questa Nostra Stagione

ErosRamazzottiVEVO

 

Jego debiut muzyczny miał miejsce na Konkursie Nowych Głosów w Castrocaro w 1981 roku – po ko kursie podpisał swój pierwszy kontrakt, a później wydał płytę „Ad un amico”.

Kolejnym sukcesem było wygranie Festiwalu Piosenki Włoskiej w San Remo w 1984 (kategoria młody wykonawca). Wraz z powtórnym zwycięstwie na tymże festiwalu w 1986 roku potwierdził swoją popularność i pozycję na włoskiej scenie muzycznej.

Dyskografia artysty:

30

2014

Noi

2012

Ali E Radici

2009

2007

Calma Apparente

2005

9

2003

Stilelibero

2000

Eros Live

1998

Eros (Greatest Hits)

1997

Dove c'e musica

1996

Tutte storie

1993

Eros in concert

1991

In ogni senso

1990

Musica e

1988

In certi momenti

1987

Nuovi eroi

1986

Cuori agitati

1985

Spodobał Ci się ten artykuł? Poleć go innym !

Zaloguj się, by skomentować

Fotografia artykułu

Eros Ramazzotti
Bezpłatny poradnik - Jak skutecznie i trwale schudnąć

Informacje o plikach cookie. Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu
ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Regulamin