Wydrukuj tę stronę
18 marzec 2015

Łosoś ze szpinakiem – Przepis

Dział: News
Napisał 
Dziś mamy dla Was prosty przepis, na smaczne, ładne podane i szybkie danie, którym jest Łosoś ze Szpinakiem.

Łosoś ze szpinakiem

Czego potrzebujemy?

  • 200 gram świeżego łososia
  • 150 gram sera feta
  • 450 gram szpinaku mrożonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Ziemniaki/Makaron (opcjonalnie)

Jak przygotować?

  1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do zeszklenia.
  2. Dodajemy szpinak i mieszamy, aby się nie przypalił
  3. Dodajemy pokrojoną w drobne kostki fetę i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku
  4. Łososia oddzielamy od skóry i kroimy na większe kawałki, które następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy obustronnie po około 3-4 minuty z każdej strony
  5. Szpinak wykładamy na talerz, a na nim kładziemy łososia. Solimy i pieprzymy. Opcjonalnie możemy pod szpinakiem ułożyć ugotowany makaron lub ziemniaki pokrojone na talarki

Smacznego!

Informacje o plikach cookie. Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu
ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Regulamin