Wydrukuj tę stronę
23 luty 2015

Blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem

Dział: Zdrowie
Napisał 
Przepis wpisany w kanon zdrowego jedzenia i lekkiej kuchni. Blanszowane warzywa są sprężyste, smaczne, mają piękny kolor i co nawazniejsze nie tracą witamin w odróżnieniu od gotowanych warzyw. Sezam i tahini, które powstaje z czystego sezamu  jest bogatym źródłem zdrowego tłuszczu.

Danie można serwować z dodatkiem pełnoziarnistego ryżu lub kaszy – całość tworzy więc pyszny, aromatyczny, zdrowy, pełnowartościowy i bogaty odżywczo posiłek, który z pewnością zasmakuje dużym i małym amatorom zdrowej kuchni.

Danie nie tylko świetnie smakuje i wygląda wyjątkowo apetycznie, ale także kusi genialnym sezamowym aromatem.

Potrawa jest widowiskowo kolorowa, więc przyciągnie uwagę nie tylko dorosłych smakoszy, ale także dzieci, które zazwyczaj trudno namówić do jedzenia warzyw. Co najistotniejsze - odpowiedni sposób przygotowania warzyw - blanszowanie, oraz dodatek sosu otrzymywanego z sezamu sprawia, że danie jest pełne witamin i bardzo zdrowego, cennego dla organizmu tłuszczu.

Przepis na warzywa blanszowane znajdziecie na naszym blogu: http://kulinarnie.blog.student.pl/2015/02/23/blanszowane-warzywa-z-sosem-z-tahini-i-czarnym-sezamem/

Informacje o plikach cookie. Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu
ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Regulamin