Łosoś ze szpinakiem
Czego potrzebujemy?
- 200 gram świeżego łososia
- 150 gram sera feta
- 450 gram szpinaku mrożonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Ziemniaki/Makaron (opcjonalnie)
Jak przygotować?
- Cebulę i czosnek drobno siekamy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do zeszklenia.
- Dodajemy szpinak i mieszamy, aby się nie przypalił
- Dodajemy pokrojoną w drobne kostki fetę i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku
- Łososia oddzielamy od skóry i kroimy na większe kawałki, które następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy obustronnie po około 3-4 minuty z każdej strony
- Szpinak wykładamy na talerz, a na nim kładziemy łososia. Solimy i pieprzymy. Opcjonalnie możemy pod szpinakiem ułożyć ugotowany makaron lub ziemniaki pokrojone na talarki
Smacznego!
Spodobał Ci się ten artykuł? Poleć go innym !